Sprint 2: Concept
...

Concept

In sprint 2, de concept sprint, is er een oplossing bedacht voor het huidige probleem. Op basis van de afgeronde onderzoeken en interviews zijn er brainstorms gehouden waarin een passende oplossing is gevonden voor het ontwikkelen van een toekomstgericht en gebruiksvriendelijk intranet.

Na het onderzoek in de voorgaande sprint is er voldoende informatie verzameld om een passend concept te bedenken voor het op te lossen probleem. Aan het begin van mijn portfolio was er sprake van slechts het vernieuwen van de user interface van het huidige intranet. Echter heb ik door de nieuwe ondervindingen besloten om het huidige intranet te herzien en een volledig nieuwe structuur op te zetten. De voornamelijke reden hiervoor was dat het huidige intranet gebruik maakte van de traditionele vorm van een intranet. Deze vorm is verouderd en een intranet van deze tijd heeft interactiemogelijkheden nodig, zeker in de ICT markt waar alles razendsnel veranderd.

De keuze is dus gevallen op een sociaal intranet. Er is gekozen voor een sociaal intranet en niet voor een digital workplace omdat nog een stapje verder is. En aangezien de stap van een traditioneel intranet naar een sociaal intranet al groot is, is de keuze gevallen op een sociaal intranet. Dat betekend dat er interactiemogelijkheden in het platform moeten komen.