Introductie
Wie ben ik en waarom heb ik gekozen om aan deze opdracht te werken?

Introductie

Mijn naam is Rick van Boxtel, student aan de Fontys Hogeschool te Tilburg en voor mijn afstudeerstage heb ik in samenwerking met Sogeti een proof-of-concept gemaakt voor het vernieuwen van hun huidige intranet genaamd: Einstein.

De Opdracht

Aan het begin van dit jaar (2019) ben ik met Sogeti in zee gegaan om het huidige intranet genaamd Einstein te vernieuwen. Het intranet wordt door de Sogetisten gebruikt om op de hoogte te blijven van het recente nieuws, inzien van financiële informatie, declareren van kosten, invullen van de urenbon en het opzoeken van collega’s. Echter is het intranet zodanig verouderd waardoor Sogetisten het intranet alleen gebruiken wanneer het noodzakelijk is, terwijl een intranet de workflow moet optimaliseren door als hulpmiddel te dienen. Mij is gevraagd om dit probleem te verkennen en zodanig op te lossen waardoor ‘Einstein’ weer gebruikt gaat worden zoals het bedoeld is.

Gedurende mijn stageperiode is mijn probleemstelling met daarbij horende hoofdvraag een aantal keer veranderd door de inzichten die ik kreeg vanuit mijn interviews en literatuuronderzoek. In mijn eerste doorlopende sprint, de oriëntatie sprint, neem ik je graag mee in dit proces.